Therese Knutsen
My Recipes

HEAVEN IN A BOWL

Published on: October 3, 2016 at: 20:53
0 comments

SPAGHETTI MED CHILI OG HVITLØKSMARINERTE SCAMPI

IMG_0474_BYTHERESEKNUTSENNO_edited-1

Himmelsk spaghetti på en mandag…, oh yes! :-) Til lovord og applaus fra femtenåringen i huset, ble det i dag servert rykende varm spaghetti med chilli og hvitløksmarinerte scampi igjen. Flere ønsket nemlig oppskrift på denne superenkle og smakfulle pastaretten. Passer like godt som hverdagsmat, som til helgens hyggelige vennemiddager. :-)

Dette trenger du til 4 personer:

ca. 600 gram scampi uten skall.

Marinade:

1 dl god olivenolje

1 hel chili (med frø om du liker det hot)

3 fedd hvitløk

1 stor ss. honning

Dette blander jeg med minihakkeren til stavmikseren min.

Hell marinaden i en pose og vend inn rekene. Lukk posen, og la rekene marinere til resten av retten er nesten ferdig. Har du god tid, så la gjerne rekene marinere i 1-2 timer eller over natten i kjøleskap.

IMG_0474_BYTHERESEKNUTSEN

Dette trenger du også:

1 pakke fullkornspaghetti

300 g. cherrytomater delt i to

En stor håndfull frisk basilikum

1 fedd hvitløk finhakket

salt og pepper

1 frisk chili finhakket

1 dl god olivenolje

1 dl hvitvin (kan sløyfes)

Fersk parmesan i mengder ;)

IMG_0491_BYTHERESEKNUTSENNO

Ha olivenolje, chili, hvitvin, hvitløk og halvparten av basilikumen i en panne.  La dette koke noen minutter. Senk varmen, og ha i tomatene. La oljeblandingen godgjøre seg uten å koke til pastaen er klar.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Noen minutter før pastaen er klar, steker du rekene til de er gylne.

Sil av pastavannet, og bland den gode oljeblandingen inn i pastaen. Vend inn rekene til slutt.

Ved servering drysser du over mer frisk basilikum, og mengder med god parmesan…, Mmmm!

En sikker vinner på middagsbordet her i hvert fall!  :-)

Enjoy!

Therese

Share