Therese Knutsen
Uncategorized

ART IN MY HEART

Published on: February 3, 2016 at: 07:30
0 comments

– STYLIZIMO BY EMMESELLE –

Stylizimo-by-Emmeselle1

Min absolutte favoritt fra messen forrige uke, er de nydelige silketrykkene som min fineste bloggvenninne og kunstner Nina (Stylizimo) har skapt i samarbeid med illustratør og tegner Mona Stenseth Erlandsen i Emmeselle. Nina hadde fortalt meg litt om prosjektet, og litt om historien bak bildene i forkant, og når jeg fikk se de 8 trykkene ferdig, da traff de meg virkelig!

Jeg relaterer meg veldig til historien bak motivene, sammen med symbolikken i sommerfuglen.

Bakgrunnen for valget av nettopp sommerfuglen som motiv, samt Ninas fine historie om bestemoren sin kan du lese HER.

Stylizimo-by-Emeselle1

Jeg fant fort en egen tolkning i de to bildene som er blitt mine favoritter.

Den første favoritten er bildet over, “Gone but still here”

For meg symboliserer sommerfuglen her den lille gutten vår som aldri fikk spre de vakre vingene sine! Den lille sommerfuglen som vi mistet helt på målstreken. Et liv som jeg kun fikk kjenne innenfra, og som forsvant akkurat i det vi skulle møtes.

Selv om dette nå er 17 år siden, så er han med oss i hjertet for alltid!

Memory-Lane// Photo: Nina Holst/ Stylizimo //

Som jeg nevnte i forrige innlegg, har jeg følelsene litt utenpå om dagen, og jeg tenker mye. Reflekterer! Kjenner på at vi nå er på vei inn i en ny epoke. Vi som har hatt barn helt siden vi var knappe tyve år merker at vi snart må gi slipp, og innse at våre søte små er blitt flotte voksne og selvstendige mennesker! På mandag dro altså Ingrid på 19, på backpacing i 4 måneder, før hun skal starte studiene i Australia etter sommeren… Lørdag var det også tid for minstemann Magnus på 14 å starte konfirmasjonsforberedelsene. I mai trer også han inn i de voksnes rekker…..:-)

Min andre favoritt, som illustrerer så godt tankene mine er bildet over, “Memory Lane”

Sommerfuglen i dette bildet har funnet sin egen sterke ledetråd, og er på vei ut i verden, men er fortsatt omgitt av et nettverket av tynne tråder som for meg symboliserer omsorg, kjærlighet, minner og øyeblikk som alltid vil være tilstede for den på ferden. Frihet, men også kjærligheten og tilhørigheten fra oss i familien.

Våre to “små” sommerfugler på 14 og 19 år, sprer vingene sine og flyr ut i den store verden…

Man blir ettertenksom og sentimental når man ser at man er på vei inn i en ny fase i livet, og jeg synes kunsten som Nina og Mona har skapt, illustrerte tankene mine så vakkert.

Ta for all del en titt på alle de 8 vakre silketrykkene, og finn dine egne historier i bildene

Ha en fin onsdag alle sammen!

// Fell in love with the silk prints created by Nina and Mona when I saw them at the Oslo Design Fair last week. My two favorites really touched my heart! //

Therese

Share

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.