Therese Knutsen
My Design

GARDEN DESIGN

Published on: January 20, 2016 at: 12:19
7 comments

PLANLEGG UTEROMMET NÅ! :-)

Garden design Therese Knutsen11

Like før det ble vinter fikk jeg i oppdrag å designe en uteplass foran et nybygd hus i klassisk stil. Eierne ønsket at uteplassen skulle ha et stramt og moderne uttrykk, men at det hele likevel passet til stilen på huset. Ved å få laget en plan i løpet av vinteren er de nå klare til å starte arbeidet så fort våren kommer :-)

Denne kunden tok kontakt etter å ha sett et annet prosjekt jeg har vist her på bloggen. Se HER De likte spesielt godt nivåene med plantekasser og sittebenker, og ønsket et lignende uttrykk i sin hage.

Garden design by Therese Knutsen13

Jeg designet en uteplass ut fra kundens ønske om plass til solsenger, spiseplass, og en behagelig lounge.

Trykk på bildet over for å få en liten video av denne uteplassen. :-)

Garden design by Therese Knutsen15

TT

Garden design by Therese Knutsen 2

Ved å bygge opp vegger og plantekasser i ulike høyder, skjermes uteplassen mot vind, og innsyn fra naboer, samt at utrykket blir mer spennende og dynamisk.

Garden design by Therese Knutsen7

Deler av veggene er forskjøvet i forhold til hverandre, slik at plantene er på innsiden noen steder, og på utsiden andre steder. Dette skaper dybde og variasjon, sammen med effekten man får ved å male murveggene i ulike farger. Foran den sorte veggen er det nå tegnet flyttbare sittebenker med oppbevaring i, men her kan man også plassere et utekjøkken med grill :-)

Garden design by Therese Knutsen16// Design and illustrations: Therese Knutsen //

På andre siden av uteplassen er det tegnet inn en nedsenket lounge med gassbrenner i bordet, og myke sitteplasser. Man kan skjerme ekstra mot vind ved å sette opp et gjerde her. Her har jeg plukket opp stilen fra søylene på huset til gjerdestolpene, men valgt glasspartier mellom for å slippe til lys og utsikt. Plantene i forkant av gjerdet kan klippes i ønsket høyde med tanke på partier med innsyn.

En liten titt på et av mine prosjekter denne fine vinterdagen :-), (omtrent en meter snø utenfor her!!) Det er smart å planlegge uteområdene nå, slik at man kan starte arbeidet så fort snøen forsvinner ;-) Flere av mine hageprosjekter finner du HER og HER!

Jeg hjelper deg gjerne med å planlegge hage, terrasse og uteplasser! Kapasiteten er sprengt en tid fremover nå, men send meg gjerne en e-post om du synes dette høres spennende ut, så finner vi tid til deg og ditt uterom :-)

Ha en fin onsdag!

Therese

Share

Comments (7)

 1. Flotte Sketchup-modeller! Jeg lurer på hvilke biblioteker/komponenter du bruker for plantene du har med?

  1. Takk for det Geir! :-) Alle plantene jeg benytter har jeg funnet i 3D Warehouse i Sketch Up programmet.

   Therese

 2. Hildebjørg

  Thereseee, synes du er HELT utrolig og ekstremt flink i den jobben du gjør! Her sitter jeg og sier waw waw så fantastisk…. Den dagen jeg skal kjøpe hus så vet jeg hvem jeg skal kontakte for å si det sånn, hehe! ;)

  Jeg har en gutt som blir snart 14 år og som ønsker seg et nytt rom. Jeg trenger nye inspirasjon for å innredet rommet og du er jo helt rå på det området. Så jeg lurte på om du kan legge ut bilder av det nye rommet til gutten deres hvis det er greit ? Det hadde vært kjempefint om du kan det.
  Stor klem Hildebjørg

 3. Lene Pedersen

  Hei! Du er så dyktig i det du gjør!! Veldig flott resultat!! Hva er størrelsen på denne tomten? Og kan du si noe om prisen du tar for et slikt prosjekt? Sånn ca… Har så lyst å bruke deg når vi skal begynne på Hagen vår!! Lene

 4. Ruth Nilsen

  Utrolig flott. Har en hage hvor det trengs noen nye ideer og lurer på hva det koster å få skisset opp slik du viser over. Ca. Så klart.

  1. Anonymous

   Hei Ruth,
   Så kjekt at du liker hagen :-) Sender litt informasjon på mail til deg jeg,
   Ha en fin onsdag!
   Therese

 5. Oh Therese I love your designs; you have truly impeccable taste. And this design in particular is so close to what I have in mind for our own little garden/outdoor room. I really wish I had a budget to hire you to design my Bogafjell garden – I would hire you in a flash! I suspect that for now I’ll just have to admire your work from afar though. Absolutely stunning! :)

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.