Therese Knutsen
My Interior inspiration

OSLO DESIGN FAIR 2016

Published on: February 1, 2016 at: 23:29
0 comments

– THE RETURN OF COSY –

IMG_2884 Messe2016Styling: Per Olav Sølvberg

Før helgen dro jeg til Oslo for å hente inspirasjon, og for å se hva som kommer av interiør nå til våren.

Interiørmessen Oslo Design Fair, har ikke bare skiftet navn i år, det er mye som er nytt og spennende denne gangen! Selv om dette er en stor innkjøpsmesse, er det nå satt ekstra fokus på å fremme norsk design, samt å gjøre messen til den viktigste kilden for faglig påfyll og oppdatering innen design og interiør i Norge. Stylistene Per Olav Sølvberg, Hege Barnholt og Christine Hærra hadde tolket messens tema…, The Return of Cosy i hvert sitt “rom”, og det var ikke vanskelig å se at dette handler om personlig innredning, og om at det man omgir seg med av materialer, farger og gjenstander har verdi utover det å være dekorativt.

IMG_2903 Messe2016Styling: Per Olav Sølvberg

Bestefars gamle kikkert er med på å skape et personlig stilleben i interiøret til Per Olav.

Koselig er vel mer en stemning enn en stil, og hva man synes er koselig er jo så forskjellig fra person til person. Men, generelt kan vi vel si at koselig handler om  trygghet og komfort uavhengig av hva vi ellers legger i dette begrepet. Noen finner ro og glede i fargerike og frodige rom, mens andre trives best med dempede nyanser og færre gjenstander rundt seg. Fantastisk at det nå er nettopp personlig stil som er hovedtendensen fremover :-) Koser du deg, og trives du i ditt eget hjem, ja da er du “spot on”, og rett så “trendy” ;)

IMG_2933 Messe2016Styling: Hege Barnholt

Hege Barnholt sitt “rom” speiler godt hennes personlige stil. Kjærlighet til sanselige materialer, natur, og godt håndverk kommer tydelig frem i dette interiøret.

IMG_2914 Messe 2016_edited-1

Selv om dette interiøret er mer avskallet, synes jeg at materialene gjør atmosfæren lun, og… koselig :-)

IMG_2882Messe2016_edited-2Styling: Christine Hærra

Så gøy å se hvor forskjellig de tre stylistene tolker ordet koselig.., Fargerike Christine Hærra har innredet et fargesterkt og frodig “rom” som passer hennes personlige stil perfekt.

IMG_2966 Messe2016

Det var satt opp inspirerende og lærerike foredrag hele dagen, så jeg fikk ikke med meg alle standene. Men, hallene var nå organisert slik at det meste av interesse var plassert i hallen rundt foredragsscenen. Supert for meg :-) Produktene på bildet over likte jeg spesielt godt! Noesdesign, drevet av sunnmøringen Marie Hole hadde standen full av lekre møbler og interiørdetaljer!

IMG_2958Messe2016_edited-1

Skjør, hvit keramikk er jo alltid en vinner hos meg da :-) Helt i tråd med hva vi ønsker å omgi oss med hjemme nå.., produkter som man kan se er håndlaget og genuine. Deilig vårstemning på standen til danske Kaisa Cramer.

IMG_2985 Messe2016//Images: Therese Knutsen//

Standen til svenske Village synes jeg viser godt hva som er tendensen i design og interiør nå…, ærlige materialer, teksturer og ekte håndverk.

Litt fra messen Oslo Design Fair i kveld altså. Håper dere ser noe som inspirerer dere :-)

//Some Pictures from the Oslo Design Fair this evening. The theme of this fair was The Return of Cosy It`s all about how to create a personal and individual home where you surround yourself with materials, colors, and objects that you find relaxing and important to you, and those close to you. //

Therese

Share

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.