Therese Knutsen
My Table settings

TABLE SETTING

Published on: May 9, 2016 at: 12:30
0 comments

 BORDDEKKING KONFIRMASJON

IMG_9740 M konfirmasjon

Endelig var dagen kommet! Lørdag feiret vi yngstemann sin konfirmasjon her hjemme :-) 30 stk. rundt bordet, hjemmelaget tapas, og et skikkelig sunnmørsk kakebord ;-)

Vi rigget hele 10 meter med bord i stuen for å få plass til familie og venner…, jammen godt at rommet er stort ;)

Borddekkingen ble holdt enkel og maskulin i sort, hvitt, og grønt, etter ønske fra konfirmanten (og mamma`n ;)  )

IMG_9826 M konfirmasjon_edited-2

Det ble ikke ordinære blomsteroppsatser på bordet, men rett og slett litt selvplukket skogbunn med innslag av små sukkulenter og potteplanten “pletter i luften” Synes det ble ekstra fint at det kom med et par blomstrende hvitveis i mosen fra skogen. :-)

Tips! Bruk blomster og grønt fra naturen når festbordet skal pyntes. Nå i mai er alt så grønt og friskt. Ta inn spirende grener og grønne skudd fra skogen. Lag et personlig preg på dekoren som passer til anledningen eller personen som skal feires.

IMG_9761 M konfirmasjon 2

Serviettene brettet jeg slik at de skulle minne om en lomme på en dressjakke med tørkle i, da dette var en guttekonfirmasjon ;) Jeg brukte tykke stofflignende papirservietter til “lommen”, og tynnere servietter til “tørkle” Da hadde gjestene en serviett til å beskytte finstasen, og en til å tørke hendene. ;)  Bordkortene ble en skjortemansjett brettet i papir, med en pålimt skjorteknapp.

IMG_9843 M konfirmasjon_edited-1

Nydelig farge på de mørke sukkulentene sammen med det grønne! Dekorasjonene laget jeg på sorte fat som egentlig skal stå under blomsterpottene jeg har brukt andre steder på bordet. Dette er utepotter som jeg hadde fra før. Fås hos Plantasjen i både sort, og betongfarge :) Sukkulenter/stenbedsplanter og “Pletter i luften” fant jeg også der, og de kan jo plantes ut i hagen etterpå! :-) Jeg fylte et par potter på terrassen også med disse til konfirmasjonen. Må jo matche inne og ute, ikke sant ;-)

IMG_9796 M konfirmasjon_edited-2

En nyutsprungen bjørkegren i “jakkelommen” blir også et symbol på vår blomstrende ungdom, som nå trer inn i de voksnes rekker…

IMG_9761 M konfirmasjon 6

It`s all in the details right..? ;)

 

IMG_9821 M konfirmasjon_edited-1

 

IMG_9779 M konfirmasjon_edited-1

I tillegg til dekorasjonene, satt jeg noen potter med frisk blåbærlyng fra skogen på bordet, sammen med levende lys. Jeg synes det blir finest når man samler dekoren i grupper på bordet i stedet for etter hverandre på linje. Samle lave telysholdere, vaser/potter, og litt høyere lysestaker i gruppen for å skape balanse.

Tips! Hold dekorasjonene lave slik at gjestene ser hverandre over bordet. Sett lysestakene i mellomrommet mellom hver kuvert, slik at de ikke sperrer utsikten.

Vi hadde en super dag på lørdag, og konfirmanten er strålende fornøyd!

Håper borddekkingen kan gi deg ideer, og være til inspirasjon om du skal dekke til fest denne våren/sommeren :-)

Ha en strålende uke! Snart er det jo tid for 17-mai bordet også! Jeg har flere innlegg om det her på bloggen. Ønsker du tips til 17-mai…, se HER og HER

Therese

 

Share

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.