Therese Knutsen
My Christmas

THE CHRISTMAS RULES

Published on: November 30, 2015 at: 22:28
3 comments

FAMILIEN KNUTSENS STRENGE JULEREGLER ;-)

IMG_9620bythereseknutsenjulen20152

Beklager fraværet på bloggen forrige uke! Det er rett og slett litt for mye om dagen, og når uken ble avsluttet med et par dager på sykehuset, da ble det rett og slett bråstopp. Jeg må faktisk finne meg i å sette resten av årets designprosjekter på vent til etter jul…. :-(

Vel, vel, nok om det :-) Nå er det den søte førjulstid som gjelder! ;-))

IMG_9732bythereseknutsenjulen2015_edited-1

Desember, og julen er den absolutt fineste tiden på året spør du meg! Men så er jo vinteren min favorittårstid også da :-)

Denne helgen startet førjulskosen for alvor her hjemme. Litt i overkant mye jul for å være så tidlig (grunnet avisartikkel), men så utrolig etterlengtet! Frem med adventstjerner, mose og svibler. Og med duftende grankvister som min kjære svigermor kom med fra hytta, så kom julestemningen ganske fort!.

IMG_9525bythereseknutsenjulen2015red

 Har dere juleregler/tradisjoner som må gjennomføres hvert år i desember?

Vi har mange “juleregler” (tradisjoner) her i familien!

Eller…, egentlig er det JEG som har laget, og som trenger de fleste av disse reglene, for å unngå å bruke opp julen lenge før den er her ;-)) Jeg har nemlig et enormt julehjerte!

 Men nå har altså barna våre ( ikke småbarn lenger da men..,14, og 19 år) blitt akkurat like strenge som meg ha, ha!

IMG_9543bythereseknutsenjulen2015

 Her er noen av de strenge “reglene”:

 ♥   Julemusikk spilles ikke før 1.desember. 

Julemannbakst skal skje 1.desember, og da skåldes også mandlene til kransekakedeigen. (Skålde mandler er min og minstemann sin “tradisjon”. “Skyte mandler” sier han.)

Vi bruker KUN rød konditorfarge når julemenn dekoreres.

 Julekaker spises ikke før 1.desember.

Adventstjernen tennes IKKE før første søndag i advent.

Pepperkakene skal bakes rundt 12 desember (ellers spises de opp før julaften (familiens favoritt)

Små pepperkakefigurer pyntes med 1 nonstop, og større figurer med maks 2. (Ellers smaker de altfor søtt ;) ) (Dette er faktisk enste regel jeg har tatt med fra barndommen)

Juletrelysene skal tennes med nedtelling etter at familien har pyntet helt ferdig resten av treet.

Julegavene skal legges under juletreet natt til julaften.

IMG_9747bythereseknutsenjulen2015// Photo: Therese Knutsen //

Jeg kunne fortsatt lenge med “regler” og tradisjoner som er viktige for oss for å komme i riktig julestemning, men dette er altså noen av de strengeste ;-)

Er det for tøft regime? ;)

Har dere faste ritualer/regler/tradisjoner som bare MÅ gjennomføres i desember. Jeg vil gjerne høre om det :-). Skriv gjerne i kommentarfeltet under!

Håper advensthelgen deres var strålende, og at uken har startet helt topp!

Førjulsklem fra meg!

// Christmas spirit in the house! ;-) Decorated our home for advent this weekend. Oh joy! We have quite a few Christmas rules in our family. How about you? No Christmas music until Desember is here, No Christmas cookies before 1th of Desember, and so on… ;-) To strict?? //

PS! Har dere sett den flotte nye “knappen” oppe til høyre (under her om du leser på mobil)  på bloggen? Under bildet av meg….? Blir superglad om dere vil klikke på den, og stemme meg videre til finalen i Vixen Blog Awards! ;-) Dere kan stemme hver 12 time ut desember!

Therese

Share

Comments (3)

 1. Astri Cathrine

  Så hærleg å lese reglane/tradisjonane dykk har til jol. Nokre gode tips eg kan ta med meg!? Her i heimen er me strenge på å ikkje høyre på jolemusikk eller ete jolekaker eller noko som helst med jol før 1. desember ELLER 1. sondag i advent. Utanom det har me ikkje fått lage nokre tradisjonar enda, eg og mann min, men ser veldig fram til når me har det.

 2. Jeg er så enig med deg i juleregler!

  Hvor er den lekre stjernen i natur fra og stjerneskålen? Elsker stilen din og juledekoreringen.

  1. Hei Karianne,
   Beklager sent svar!!!
   Skålene er fra Kremmerhuset, men de er ikke nye. Mulig de har de i år også. Stjernen husker jeg faktisk ikke. Den er også noen år gammel.

   Fin førjulstid til deg :-)
   Therese

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.