Therese Knutsen
My Outdoor Inspiration

VINN EN GRØNN LUNGE VERDT 20000,-

Published on: June 13, 2016 at: 10:11
0 comments

KONKURRANSE HOS PLANTASJEN!

Garden design by Therese Knutsen

Det gjennomføres nå en konkurranse hos Plantasjen, der du kan nominere triste og grå uteplasser til å få en grønn makeover! 

Del et bilde av den triste uteplassen du vil oppgradere på Facebook eller Instagram! Plantasjen velger deretter ut noen vinnere som de planter og pynter opp hos over natten.

Mer om denne spennende konkurransen lenger ned! :-)

Som interiør og hagedesigner får jeg stadig flere forespørsler fra personer som ønsker hjelp til å skape grønne og frodige uterom.

Vi bor tettere og tettere. Over fire millioner nordmenn bor i byer og tettsteder hvor omgivelsene er harde og grå. Av alle de grønne områdene som fantes i byer og tettsteder på 1950-tallet, finnes det i dag bare mellom 20 og 30 prosent igjen.

Også private hager og uteplasser har blitt mindre enn tidligere, i og med at boligene bygges så tett. Da er det viktig å finne gode løsninger som skaper behagelige, grønne oaser også på liten plass! Grønne lunger som innbyr til avslapping, samvær og ro.

Untitled - 3RED

Over ser dere et typisk uterom i et rekkehusområde. En ganske liten uteplass, få grønne vekster, og veldig tett på naboene. Her ble utfordringen min å skape en mer privat og frodig hage.

Kopi av DSCN5911-001

Dette ble resultatet. :-) Et usjenert uterom, som ved hjelp av grønne busker og ulike vekster har blitt en deilig grønn lunge i et tettbygd boligfelt.

IMG_5905

Grønne områder er viktige for både fysisk aktivitet og psykisk helse (Bioforsk-rapport 2006). Undersøkelser viser også at grønne skolegårder
reduserer mobbing, vold og uro blant elevene, samt stimulerer til trivsel, motivasjon og
læring.

Grøntområder er generelt svært viktig for barns utvikling. Også de voksne har stort utbytte av å kunne finne ro i grønne, levende omgivelser.  Et sted man kan hente energi og påfyll i en hektisk hverdag.

IMG_5931

Det er med andre ord et klart behov for flere grønne lunger i landet vårt, både i det offentlige rom, og i private hager/boligfelt.

Plantasjen ønsker å slå et slag for nettopp dette. Derfor skal de utover våren både opplyse om og inspirere til hva man selv kan gjøre, i tillegg til at de vil bidra med det de kan best: blomster, beplantning, og det å skape vakre og inspirerende utemiljø, i tiltaket de har kalt «Grønne Lunger». Les mer om dette HER

IMG_5903-001

Konkurransen!:

Ukens tema hos Plantasjen er: HAGE

1. Ta et bilde av din hage eller en uteplass som trenger en oppfriskning, og som kan bli til glede for deg og andre. Del bildet på Instagram eller Facebook og fortell hvorfor nettopp dette stedet fortjener en grønn lunge.
2. Tag bildet med #grønnelunger, og gjerne geotag hvor i landet det er. Eks «Fagernes, Valdres», «Bryggen, Bergen» eller «Grünerløkka, Oslo».
3. Få venner og bekjente til å gjøre det samme, så kan det være deres forslag som vinner en grønn lunge fra Plantasjen til en verdi av 20000,-

Ukesvinnere kåres av Plantasjen søndag samme uke.

IMG_5933// Hagedesign og foto: Therese Knutsen //

Lykke til :-)

Neste uke er det PARK som er tema. Delta gjerne da også, om du har et parkområde i ditt nærmiljø som også har behov for en grønn lunge :-)

Ha en strålende dag alle sammen!

Therese

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Share

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.